רמי, תושב הקריות, היה בדרכו לעבודה כשבאחד מגלגלי רכבו ירד לחץ האוויר, ומהר מאד הסתבר כי יש בו תקר. רמי ניסה לנסוע עוד מרחק קצר, כשהבין שאין לו ברירה אלא להחליף גלגל. הוא העמיד את רכבו בשולי כביש עירוני והחל בפירוק הגלגל. לאחר שהרים את הרכב על המגבה, איבד הרכב את יציבותו, ככל הנראה עקב שילוב של העמדת רכב על כביש משופע ומיקום לא נכון של המגבה. רגלו של רמי נלכדה תחת הרכב, ומשקלו הרב מחץ אותה. למרות המקרה הקשה היה מדובר בשעת בוקר, ולמרבה המזל היתה תנועה ערה על הכביש. מספר נהגים ועוברי אורח הגיעו לרמי מיידית וחילצו אותו במהירות רבה. עדיין, רמי פונה לבית חולים באמבולנס עם שטפי דם עמוקים וקרע בשוק (המצב היה יכול להסתיים באופן חמור בהרבה, ואם לא היו מפנים אותו בזמן – סביר שהיו צריכים לקטוע את רגלו).
רמי נאלץ לעבור 3 ניתוחים מורכבים לאיחוי רגלו. לאחר מכן עבר תהליך שיקום ממושך, שכלל פיזיותרפיה, חבישות, טיפול במשככי כאבים וסדרת טיפולים נוירולוגיים. גם בסוף תהליך הטיפול נותר רמי עם צליעה קלה ומתמדת, וכאבים כרוניים.
עוד בשלב האשפוז בבית החולים, פתח רמי בהליך הגשת תביעה לפיצוי מהביטוח הלאומי ומהחברה שביטחה את רכבו. עורך דין תאונות דרכים בתל אביב הגיע אליו, שתי אלו ניסו להערים קשיים על רמי, בתואנה כי מדובר ברשלנות מוחלטת מצדו, וכי 'אם היה בקיא בהוראות החלפת גלגל – התאונה היתה נמנעת'.
מעבר לכאבים ולטיפולים שרמי נאלץ להתמודד עמם – הוא חש תסכול רב וייאוש כתוצאה מהיחס של חברות הביטוח. בצער רב הוא פנה לעזרה, ושכר את שירותיו של עו"ד לדיני נזיקין. מכאן ההתנהלות כבר היתה שונה לחלוטין ויעילה בהרבה. במקום להגרר לסחבת ולבירוקרטיה – הוכיח העו"ד כי על-פי חוק – למרות שלרמי אשמה מסוימת בהשתלשלות המקרה המצער – הוא אינו איש מקצוע המומחה להחלפת גלגל, כמו מכונאי רכב למשל (אם היה מדובר, לצורך העניין, במוסכניק – הגדרת המקרה היתה משתנה ל'תאונת עבודה', והפיצוי היה משתנה בהתאם).
מאחר והדברים מוגדרים בחוק, אך רוב הציבור אינו מודע להם – הכל הסתיים בהליך מהיר עם חברת הביטוח לקבלת פיצוי של למעלה מ-150,000 ש"ח עבור ימי האשפוז, ההחלמה והשיקום, ובהמשך נפסק לטובת רמי פיצוי חודשי בגובה 6,700 ש"ח למשך כל ימי חייו.