0723341806
 

להתייעצות עם צוות עורכי הדין התקשרו: 0723341806

הנהלת משרד עו"ד רד, שאולי-מור

האם מותר להביא חוות דעת רופא מטעמי?

האם מותר להביא חוות דעת רופא מטעמי?

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים אינו מתיר עשיית שימוש בחוות דעת רפואיות מטעם הצדדים (לא התובע/הנפגע ולא הנתבעת/חברת הביטוח).

לכן, כאשר אדם נפגע בגופו  עקב תאונת דרכים ומגיש תביעה לפיצויים לבית המשפט עליו לצרף לתביעה בקשה למינוי מומחים רפואיים להערכת נזקיו ונכותו.

בית המשפט מחליט על בסיס בקשת התובע, המסמכים הרפואיים אשר מוצגים לו ותגובת הנתבעת לבקשה אם יש מקום למנות לתובע מומחה רפואי אשר יבדוק אותו ויעריך את נכותו ונזקיו בשל תאונת דרכים.

המומחה רפואי אשר ממונה על ידי בית המשפט הינו בלתי תלוי וניטרלי. אם בית המשפט מתרשם כי יש מקום למנות מומחה הוא מודיע לצדדים את שם המומחה שמונה והתמחותו.

אם לתובע נגרם למשל שבר ברגלו עקב תאונת דרכים עורך הדין אשר מייצג אותו יגיש בקשה למנות לו מומחה רפואי בתחום האורטופדיה ויש להניח כי בית המשפט אכן ימנה מומחה רפואי אורטופד. יש אפשרות למינוי של יותר ממומחה רפואי אחד, כך למשל אם יש פגיעה אורטופדית עקב התאונה וכן נזק נפשי שמקורו בתאונה ימונו הן מומחה אורטופד והן פסיכיאטר.

לאחר שממונה מומחה רפואי על די בית המשפט הצדדים שולחים לו את התיעוד הרפואי אשר בידיהם על מנת לסייע לו להכין חוות דעת בדבר הנזק שנגרם לתובע עקב תאונת הדרכים. על פי הוראת החוק חל איסור לשלוח למומחה הרפואי חוות דעת רפואית  מטעם הצדדים וכן כל תיעוד רפואי אשר אינו לצרכי טיפול רפואי.