0723341806
 

להתייעצות עם צוות עורכי הדין התקשרו: 0723341806

הנהלת משרד עו"ד רד, שאולי-מור

נפצעתי בתאונת דרכים לפני חמש שנים האם אני עדיין רשאי להגיש תביעה?

נפצעתי בתאונת דרכים לפני חמש שנים האם אני עדיין רשאי להגיש תביעה?

בהחלט כן.
תקופת ההתיישנות נקבעות בסעיף לחוק התיישנות ועומדת בתביעה שאינה נוגעת למקרקעין על שבע שנים.
חלק לא קטן מהנפגעים מגיעים לעו"ד לשם טיפול בתאונה שעברו לאחר מס' שנים ממועד התרחשותה, מסיבות השמורות איתם. מומלץ להתחיל ולטפל בקבלת פיצוי בגין התאונה מוקדם ככל האפשר לאחר התרחשותה, ממש בדומה להמלצה הניתנת בכל הנוגע לקבלת טיפול רפואי בגינה.
עורך דין הבקיא בניהול תביעות פיצויים בשל פגיעה בתאונות דרכים, ידע להדריך ולכוון את הנפגע באופן שיאפשר למקסם את הפיצוי.
"התיישנות שלא מדעת" - נעלמו מן התובע העובדות המהוות את עילת התובענה, מסיבות שלא היו תלויות בו ושאף בזהירות סבירה לא יכול היה למנוע אותן, תתחיל תקופת ההתיישנות ביום שבו נודעו לתובע עובדות אלה.
ישנם מקרים בהם הנפגע לא מגלה מיד עם התאונה כי הוא סובל ממחלה מסוימת, במקרה כזה תתחיל ספירת ההתיישנות מהיום בו גילה הנפגע את המחלה.
חשוב לזכור כי קיימת מגבלה שאסור להתעלם ממנה: אסור שיעברו בכל מקרה עשר שנים מיום התאונה. בתי המשפט ניסו לצמצם את מגבלת 10 השנים, החילו אותה רק על רכיב הנזק שבעילת התביעה וקבעו שאין היא חלה על רכיבים אחרים כמו רכיב הקשר הסיבתי. כך למשל, בפס"ד 4114/96 אבידור המאירי נ' הכשרת הישוב אדם שחלה בטרשת נפוצה שמונה שנים לאחר התאונה. עורכי דין תאונות דרכים - רק כעבור שנה נוספת גילו הרופאים שקיים קשר סיבתי בין הטרשת לתאונת הדרכים. בית המשפט קבע כי מגבלת 10 השנים אינה חלה במקרה זה. הנפגע יכול להגיש את תביעתו לבית המשפט שבע שנים לאחר גילוי הקשר הסיבתי, ללא מגבלת 10 השנים מיום התאונה.